Qigong en de drie schatten

In de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn de ‘drie schatten’ een begrip. Hiermee worden Jing, Qi en Shen bedoeld. Het lichaam (= Jing) is de tempel, de energie (= Qi) is de kracht en de geest (= Shen) is de gouverneur van het leven.
Meer informatie

Vijf goede redenen om met Qigong te beginnen

Qigong is een holistisch systeem van meditatie, beweging en ademhaling. Het wordt ook wel ‘Mindful bewegen’ of ‘meditatief bewegen’ genoemd. Qigong is een van de pijlers in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is goed voor verschillende gezondheidsproblemen. Hier zijn vijf goede redenen om vandaag nog te beginnen met Qigong.  …
Meer informatie

Less pain with qigong practice

In 2001 I broke my leg while sledding in the Swiss mountains. It was the last day of a course in being mindful and in the moment. The path down hill was steep with curfs. In the third curve my speed was to high and I didn’t make it and hit the rock
Meer informatie

Gedachtenkracht

Jij bent de enige persoon in jouw leven die kan bepalen wat je denkt. Je ouders, je leraren, je manager, je partner, je kinderen, je omgeving … zij allemaal zijn niet in staat om ook maar 1 gedachte in jouw hoofd te laten ontstaan, om te bepalen wat je moet denken.
Meer informatie

Alles is energie

Qigong is echter zoveel meer dan de oefeningen alleen. Achter de Qigong zit een hele filosofie of theorie. Er zijn vele boeken over geschreven en wat voor mij de kern is, is dat alles energie is. Soms lees ik een boek dat qua inhoud niets met Qigong te maken lijkt te hebben maar al lezende blijken er dan stukken in te staan die de Qigong gedachte perfect weergeven.
Meer informatie

Energieker met een levensdoel

We weten het allemaal. Mensen die een doel in hun leven hebben zijn gelukkiger, gezonder, blijer, hebben meer energie, zijn veerkrachtiger, kunnen beter omgaan met de ups-and-downs, leven langer. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is dus belangrijk dat je een levensdoel hebt. Dat je weet wat je drive is.
Meer informatie

Iedereen verdient een coach

Iedereen komt op een bepaald moment in het leven op een punt waarop belangrijke keuzes gemaakt mogen worden. Wat is er dan fijner om die keuzes te bespreken met iemand die onvoorwaardelijk luistert en de juiste vragen stelt?
Meer informatie