Home Zhineng Qigong Charlotte Contact

Links  -  Disclaimer           Tel:     06-51531021

E-mail: info@energytime.nlOut of the comfort zone is where the magic happens

Charlotte Cortooms


Na mijn afstuderen in de Bedrijfskundige Informatica in 1992 ben ik naast mijn werk begonnen met het masseren van familie, vrienden en buren. Diverse cursussen heb ik hiervoor gevolgd en de interesse in het massagevak werd alleen maar groter.


In 1999 heb de opleiding tot NLP practitioner gevolgd. Door deze opleiding kwam ik in contact met Transformational breathing.

Transformational Breathing is een eenvoudige manier van ademhalen waarbij via de adem oude energie-vretende patronen losgelaten kunnen worden. Mijn fascinatie voor energie, levensenergie (Qi, Chi, Ki, Prana), begon tijdens de Transformational Breathing opleiding die ik in 2001 heb gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik een shiatsu-behandeling mogen ontvangen.


Met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) kwam ik in aanraking tijdens de opleiding tot Shiatsu therapeut waar ik in 2003 mee startte. De TCG verdiepte mijn kennis over levensenergie en de manier waarop deze energie beïnvloed kan worden ten behoeve van je eigen gezondheid.


Een andere peiler binnen de TCG is de Qigong. Deze bewegingsleer leert je hoe je met eenvoudige bewegingen je levensenergie kunt verbeteren. Na jarenlang Qigong en Tai Chi te hebben beoefend heb ik in 2009 de opleiding tot Zhineng Qigong leraar gevolgd.

In 2013 ben ik, samen met mijn man, 14 dagen naar China geweest om daar met Master Liu Yuantong en Master Fang te trainen. In 2014 startte een masterclass Zhineng Qigong met Master Liu Yuantong. Gedurende 3 jaar trainen wij intensief met Master Liu. Naast de oefeningen komt vooral de filosofie aanbod en hoe deze in je dagelijkse leven te integreren.


In 2015 heb ik de coachopleiding met succes gevolgd.


Ik heb Energytime opgericht omdat ik de filosofie en de fascinatie over onze levensenergie wilde delen en de mensen er bewust van wilde maken dat ze zelf invloed hierop kunnen uitoefenen.

De laatste jaren heb ik gemerkt dat het vooral je eigen gedachten zijn die maken of je je vitaal en energiek voelt of niet.

In dat bewustwordingsproces zou ik je graag willen begeleiden.


Met warme groet,


Charlotte Cortooms

december 2015